Wet- Keten Aansprakelijkheid

Logo_rijksoverheid2_hdsecurity

De ketenaansprakelijkheidsregeling heeft als doel te voorkomen dat aannemers en onderaannemers misbruik maken van de uitbesteding van het werk bij de afdracht van loonheffingen.

Onder loonheffingen vallen loonbelasting, premies volksverzekeringen, premies werknemersverzekeringen en de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet.

WKA

G-Rekening

HD Security is in het bezit van een G-Rekening. Door een deel van het factuurbedrag op de G-rekening te storten beperkt u het risico van aansprakelijkheid.

 

Keurmerk Flexbedrijven

HD Security is in het bezit van het keurmerk Flexbedrijven, onderdeel van de Nederlandse Veiligheidsbranche. Een kenmerk van professionele procesmatige bedrijfsvoering.

SNA Keurmerk

HD Security is in het bezit van een SNA Keurmerk. Dankzij het SNA Keurmerk bent u ingedekt tegen de mogelijke risico’s met betrekking tot de Wet- Keten Aansprakelijkheid.

Verklaring betalingsgedrag

HD Security levert per kwartaal een verklaring betalingsgedrag af aan haar opdrachtgevers. De verklaring wordt afgegeven door de fiscus. Op deze manier bent u er van zeker dat het inleenbedrijf alle betalingen nakomt en u niet aansprakelijk gesteld kunt worden voor de Wet Keten Aansprakelijkheid.

VEB Erkend

HD Security is een VEB Erkend beveiligingsbedrijf. Jaarlijks wordt er een audit gehouden. Op deze manier zijn onze opdrachtgevers er van verzekerd dat ze met samenwerken een inleenbedrijf  dat aan alle wettelijke eisen voldoet 

NEN 4400-1

HD Security voldoet aan de NEN 4400-1 norm. De NEN 4400-1 norm stelt onder andere eisen aan personeels- en loonadministratie. Als doel heeft de NEN 4400-1 norm om makkelijker en fraude bestendiger personeel in te lenen.

  • Onderscheidend werken in de beveiliging

    Wij beschikken over diverse keurmerken. Onder andere SNA keurmerk NEN 4400-1, keurmerk flexbedrijven van de Nederlandse Veiligheidsbranche. Voor u als opdrachtgever heeft dit vele voordelen, waaronder op fiscaal vlak. Zo bent u onder voorwaarden gevrijwaard voor de Wet- Keten Aansprakelijkheid. 

    Onderscheidend werken in de beveiliging

De ketenaansprakelijkheidsregeling heeft als doel te voorkomen dat aannemers en onderaannemers misbruik maken van de uitbesteding van het werk bij de afdracht van loonheffingen. Onder loonheffingen vallen loonbelasting, premies volksverzekeringen, premies werknemersverzekeringen en de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet.

De ketenaansprakelijkheidsregeling maakt de aannemer van een werk aansprakelijk voor de loonheffingen die zijn onderaannemer in verband met (een deel van) het werk moet afdragen. Op zijn beurt kan de onderaannemer (een deel van) het werk dat aan hem is uitbesteed, aan een ander uitbesteden. Zo kan een keten ontstaan van (onder)aannemers die allen betrokken zijn bij de uitvoering van een werk. De ketenaansprakelijkheidsregeling maakt elke schakel in de keten aansprakelijk voor alle volgende schakels.

Neem geen onnodige risico’s. Wij staan u graag te woord. Bel voor meer info naar 033-750 15 50 of mail naar info@hdgroup.nl

                                                                                                                                                 

Neem vandaag nog contact met ons op en ontvang een vrijblijvende offerte voor de beveiliging van uw pand of object Wij zijn flexibel inzetbaar neem contact op voor meer info!

Bel ons
Locatie